Happy ForeVer

Happy ForeVer

Friday, July 29, 2016

pregnancy story ... the 2nd prince

salam subuh semua,
terjaga dari tido sebab bunyi baby merengek2
tried to breast feed him but halfway rasa too sleepy then i decided bagi susu formula to expedite the process of making him going back to sleep
in return abis tshirt i kena susu sbb baby muntah susu bila i cuba make him to burp.
lepas settle and bila tgk  baby tgh carik mood tido
i terasa nak check up my blog yang dah bersawang tu
while scrolling down came across maria elena"s post which seems inviting telling the story of giving birth. then i decided to share mine for my 2nd baby
now he"s 53 days by now

pregnancy detection
we all memang plan for our 2nd baby
by the time niyaz reach his 2 yrs old we decided to add a new member and hoping for a girl
then somewhere august we said we are ready
alhamdulillah i got pregnant after doing own pregnancy test
ingat lagi i did that  while we were at Jaya jusco keramat AU
lepastu buat double pregnancy confirmation dekat poliklinik shaik bawah office
alhamdulillah macam last 2 pregnancy
i takde morning sickness etc
semuanya smooth sailing
cuma bezanya this time, rasa cepat penat sikit
maybe due to my age yg dah x berapa nak muda and body pun gaining weight easily
start pregnancy pun dah 61 kg ha ha
so jgn nak perasan maintain slim

2nd trimester
semuanya berjalan dgn baik
doing all my follow up check up dekat poliklinik shaik
malas nak pergi jauh2 compared to last pregnancy
selera makan pun macam biasa, ikut rutin biasa pagi nasi berlauk abe kelate dgn lauk ayam goreng crispy dia
tghari still nasi lagi dgn asam pedas / ikan keli goreng / ayam kampung
malam biasalah makan dgn family most  of the time kat luar dgn nasi campur
ujian sugar tru blood and urine test semuanya ok, no problem
paras gula di bawah paras yang dibenarkan so fit to continue normal
edd was given on 26 june
itu pun based on anggaran sebab i cant really recall my exact date of my last period

3rd trimester
after reach 7 months barula i boleh rujuk kepada speciallist / hospital
after pengalaman deliver yg agak horror for my 2nd baby dekat UKM speciallist we decided to try hospital ampang puteri
one main factor adalah dekat dgn umah so easy to commute
this time hubby mintak i cari a lady gynae
so lepas google up ampang puteri website and upon checking up with friends we opted for doktor fauziah hassan, very experienced gynae and bersifat keibuan
friends said she was RCW"s doctor
RCW : rozita che wan
so wow rasa cam retis lah pulak
tetiba skrg rasa ngntuk and nak curi masa tido while
baby asleep
so my delivery story will be continued when i got the spare time
stay tune guys!!!


Thursday, July 14, 2016

salam lebaran 2016

assalam semua,

Dah berhabuk rupanye blog den ni
kebetulan pulak bila tgk last post adalah "lebaran 2015"
maka sedang elok lah ni kalau den update sekarang sempena lebaran 2016
apa pun banyak perubahan tuk lebaran 2016 ni antaranya:

1. den ada baby baru born on 5/6 
2. puasa lansung x dapat
3. beraya dalam pantang (till now belum habis pantang)
4. jadi authorized stockist tuk ariani x ctdk, so boleh la follow our insta at ariani_nrmsignature
5. jadi authorized dealer for dalila handsocks, boleh follow insta at lemaribhaju
6. jadi personal shopper tuk butik creacion by dato ctdk
7. berpindah umah lagi... ha ha

so tahun 2016 boleh dikatakan tahun saya membzkan diri dgn bisness sebab nak share  all beautiful and lovely things with you guys. tahun ni gak paling serabut sebab nak settlekan perihal rumah macam repair rumah, renovate umah etc etc


apa pun walaupun den x dpt beraya tahunni, den tetap tak lupa tuk prepare baju raya sedondon dgn family ye.

so salam lebaran dari saya dan maaf zahir batin
kalau saya mmg malas nak update blog ni, kita jumpa lebaran 2017 pulak ye. ha ha




Friday, July 24, 2015

salam lebaran 2015

assalam semua,

still in the mood for of raye everyone harapnye
wp sekolah dah start but i bet ramai lagi anak2 murid yang "memonteng" and cikgu2 yg MC (he...he...)
di kesempatan ni saya nak ucapkan selamat hari raye and maaf zahir batin
baik dari diri saya sendiri, suami dan keluarga mahupun dari team lemari bhaju
berdoa moga kita diberi kesempatan lagi oleh allah untuk bertemu dgn ramadhan penuh keberkatan dan hari kemenangan kita iaitu eid mubarak!




kami berdua ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada naelofar hijab lovers, zeta en rawdah fans dan pretty princess zara customers yang sudi singgah di online butik kami "lemari bhaju"
insha allah we will continue to serve you and provide the extremely funtabulous hijabs!!!


love
norma & rezal
on behalf of lemari bhaju
the extremely funtabulous!



Monday, May 18, 2015

RUMODA.MODVIER.NANANOVENDORS.TWENTYONE bangsar

assalam dan morning to everyone!
pagi2 memblog sbb baru lepas sahur
akmaklum puasa pun dah nak dekat
so mari mengqada" mana yang belum๐Ÿ˜†

pagi ni nak cerita ttg butik vendor
kewujudan vendor concept store ni di malaysia maybe dah lama
tapi lately ni sgt boom dan vendor2 butik mmg tumbuh macam cendawan
from observation terdapat 2 type of vendor butik:-
satunya yang fokus on premium/designer label macam naelofar hijab, radiusite, sugarscarf, love to dress etc
yg kedua yang label-label biasa yet to be popular 
in addition to clothing vendor butik juga ada accessory and skincare and make up 
this one also by vendor

dulu aku kenal vendor2 ni tru virtual portal macam "fashionvalet" "lazada" etc etc
tapi tahap konfiden nak beli tu still low sbb masih terbawak2 cara "konvensional shopping"
nak try and feel dulu baru beli and malas to wait for delivery

sekarangni jer boleh jumpa koleksi2 diaorang ni kat butik vendor
without knowing their physical butik
without knowing who"s the owner and the designer

pengalaman peribadi aku  butik vendor yang mula2 aku kenal ialah "modvier" dekat bangsar 
masatu butik dia dekat belakang petronas (jalan bangsar)
skrg dah berpindah ke seberang jalan selepas Petron (hala ke KL)
masa mula2 kenal modvier mmg sgt seronok giler
sbb semua muslimah clothing n hijabista ada bawah "satu bumbung"mmg best la
and butik dia dalam "umah" lot banglo
cuma yang x syok adalah "parking"

area bangsar ni mmg dari dulu aku suka
since 2008 onwards aku mmg suka gile ke butik2 along jalan telawi bangsar
masatu muslimah clothing tak ada sgt in market except dekat "jalan TAR"
yg ada kat bangsar time tu lambakan baju2 kasual "cheeky" and "stylish"
antara butik masatu "catswhiskers" "blueberry" "gossip" "mooi" "blook" and etc etc
mostly pengaruh "korea", "china" "thailand" and "jepun"
sanggup aku naik dari satu tangga ke tangga yang lain
jalan from satu row ke row yang lain
but now aku tak sure status butik-butik ni
rasa mmg masih beroperasi maybe untuk target group yang lain

so zaman aku "devil"s advocate" dulu mmg suka merayau2 kat jln telawini
kekadang if nak tukar angin boleh beralih ke hartamas

skrg ni bila dah lambakan butik2 hijabista
aku pasti part of the "group" dah berhijrah ke "muslimah clothing yet stylish" ni
most of butik muslimah ni nampak "grand" dan "eksklusif"

area yg sgt terkenal skrg untuk shopping selain bangsar adalah seksyen 7 Shah Alam, Bandar Baru Bangi (dari seksyen 9, Bangi Gateway ke Bangi Sentral), Wangsa Melawati dan The Strand, Damansara.

selepas asyik menyerbu MODVIER dan since Modvier berpindah dengan "butik kontena" nya aku berkenalan pulak dengan RUMODA
wah, dari segi "presentation butik" nampak "classy". Ekspresi pertama mmg WOW sebab nampak exclusive and premium plus didatangkan dengan pakej "lepak place" iaitu KOPI XOXO by nora danish!!! sgt la retis and "diva" gitu!



berbalik kepada RUMODA ni,
brand2 vendor yg ada pun berbeza dgn MODVIER
banyak juga brand yg aku tak familiar
maybe sebab aku jarang ke area damansara or TTDI
kebanyakan vendor offer hijab, jubah, long cardi, blouse, flare sikit, palazo, kurungs, blouse, telekung etc
atas RUMODA ada Neng Geulis and kat area bawah ada LIUNEY NATASHA dgn AISHA WONG

cuma problemnya designer2 local kita ni semua cutting labuh mencecah2 lantai
so untuk aku mmg reluctant sikit sbb malas nak do alteration
so dicadangkan agar butik2 vendor ni sediakan "tailor room" for immediate alteration
OR
alternatively buat dua range untuk "petite and "kemetot" or si "galah" ๐Ÿ˜‚
most jubah pulak mmg secara puratanya sama
dari berjemeki, sequin, lace, stripes etc
tak kira la butik2 dari wangsa melawati, shah alam, bangi getaway sampailah ke bangi sentral and bangsar
semuanya lebih kurang sama jer baik daribsegi cutting/design dan material

value added dalam vendor butik adalah selain clothing ada gak yg provide "cafe"
most of the foods and drinks disediakan jugak oleh vendor macam cuppies, cake, pie

secara kesimpulannya mmg seronok dengan lambakan "butik berjemaah"ni
secara tak lansung dpt menjimatkan kos di samping dpt ber "business" 
kebanyakan dari kita suka "bisnes" kecil-kecilan and bisnes ni biasanya "part time"
therefore, dari segi "pengurusan" dan "pentadbiran" mmg sgt minima
kos "pekerja" pun tak payah sebab semuanya dah cover di bawah "sewaan slot rental"

lemari bhaju being one of the vendor still excited tuk collaborate dgn mana-mana vendor butik
time being lemari bhaju dah ada 5 butik
insha allah soon akan bertambah!!
so sesapa yang dah jadi follower lemari bhaju boleh la drop by ke butik vendor kita ye!!!!

naelofar hijab.zeta en rawdah.noahbysuri&seth




lemari bhaju... the celebrity-label

assalam semua

my virtual butik "lemari bhaju" akhirnya berjaya ditubuhkan dgn vision mewujudkan platform untuk our celebrities-label hijabs

so the tagline is "extremely funtabulous" 
where aku terjemahkan jadi "extremely desired and fun"
so the most desired person now is "all the celebrities" yang aku fokus lebih to those yang "berhijrah"
alhamdullillah
so my label image is "sneak peek" he he
mengintai those celebrities and the most extremely desired hijabista!

since then mula lah aku jadi "stalker" nak grab all the desired hijabs collection
few days ni jugak aku asyik meng "search" peluang tuk jadi vendor boutique
almaklum ni jer lah caranye utk aku yg full time kerja ni tuk berniaga
nak cari tapak / lesen / sewa tempat mmg tidak "berdaya" lagi
cari punye cari bermula dgn butik maizura ciwawa di taman sri pulai perdana 2



kini menambah lagi lubuk baru
insha allah kalau takde aral melintang, lemari bhaju melebar sayap ke perak, penang, kedah and negeri sembilan

twin heaven boutique & cafe
seremban

p/s owner butik ada anak twin tau tu yg bubuh as "twin heaven"

alhamdulillah berkat sokongan kawan-kawan, lemari bhaju dah ada few celebrity collections especially i.e naelofar hijab and zeta en rawdah


naelofar hijab


new collection


noah by suri & seth

we all dah menbuat survey dgn few celebrity hijab i.e emma maembong, liuney natasha and few more tapi we all lum finalise lagi
insha allah kalau collection menarik hati, we all proceed

lemari bhaju nak cater celebrity-label house pulak!๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†
bukan apa, rasa seronok tgk para celebrity ni berhijrah
then i believe in them to bring out the wonderful quality in hijabista
after all it will tarnish their reputation and image

so sesapa berminat nak bisness label "naelofar hijab", "noah" and "zeta en rawdah" insha allah lemari bhaju akan cuba "supply stocks" tuk anda semua
anything you may wassap / telegram me at 019349728

hijabista untuk semua!!!




Friday, May 1, 2015

the little "noah"

sejak akhir2 ni aku makin ghairah bisness
wp kecil2an dan khas utk teman2 tapi aku tetap seronok
mana tau lama2 aku boleh keluar label sendiri kan, hu hu

btw new comer dekat butik lemari bhaju ni adalah "noah" by suri & seth
perkenalan aku dgn "suri" ni masa pencarian tudung naelofar baroque

dia jer yg reply msg insta aku
so from there aku start ambik stok dgn dia
and we JV on ideas etc etc
dia ni bz giler
kalau sekali anta wassap mmg aku kena tunggu entah bila dia akan respond
apa pun both "suri" & "seth" ni bagus
komited and x berkira dgn aku he he


so congrats kepada "suri" kerana melahirkan 3 koleksi hijab "noah" iaitu :
printed one loop
printed 2 loops
and now plain studded

 hijabnye di dalam botol ya

the ular sawa he he


the plain studded shawl


so apa lagi support and give us a try with "noah" modesty yet stylish
boleh wassap saya at 0193497286
please enjoy "noah" everybody!!

sesiapa yg berminat nak bisness kecil2an  or besar2an sempena nak raya ni boleh jer contact saya for arrangement ya!


Monday, March 30, 2015

naelofar hijab

presenting you all  with lemari bhaju managed by norma & rezal under nrm signature. we sell the most desired and funtabulous hijab collection by noorneelofa, the famous celebrity known as "nAEloFar Hijab".

to all readers pls visit our insta @lemaribhaju and our FB and FB pages known as lemari bhaju. 
or you also may contact us at 0193497286(watsapp/PM/telegram) or via emaik at lemari_bhaju@yahoo.com

happy browsing and online shopping!


as the eye opener append below some of naelofar"s babes and basic collection!


and also the lady love collection


while coming sooon to you is:

denim & printed babes and basic and beyond chic!!!


enjoy!